5-Weekse Mindful Run Cursus

Mindful Run gebruikt in al haar activiteiten de combinatie van Mindfulness, Ademhalingstechnieken en Hardlopen.

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Run laat je kennis maken met de verschillende facetten van het hardlopen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen loophouding, je aandacht bij het hardlopen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het ‘…hier en nu’ te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel hardlopers ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful Run gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je inademend, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het hardlopen.

Hardlopen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter te veel prestatiedoelen op. Mindful Run leert je hoe je volop van het hardlopen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het ‘hier en nu’.

Mindful Run Next level 
(Doorgaan bij min 5 deelnemers, max 10 )

In de vervolgcursus gaan we dieper in op speciale thema’s. We gaan dieper in op het nut van een goede ademhaling. We besteden aandacht aan yoga & meditatie. NLP technieken komen aan bod en we gaan dieper in op hoe je beter kunt omgaat weerstand tijdens het hardlopen, maar ook in je dagelijkse leven. 

Voor wie: Iedereen die de cursus Mindful Run al heeft gevolgd.

KOSTEN
5- weekse cursus van 1,5 per les incl laatste cursus les koffie/thee☕️, gezonde snack, goodiebag en gift. €95,- Dit bedrag dient uiterlijk 5 dgn voor aanvang van de cursus voldaan te zijn. Dit kan door overschrijving of contant in de winkel. 10% korting Running Friends member korting

PRAKTISCHE INFO
Running Friends company
Johan de wittstraat 5, Vlaardingen

Wanneer:
Donderdag van 18:00-19:30 uur 

12 juli
19 juli
26 juli
2 aug 
9 aug

AANMELDEN?
Meld je nu aan via: mindfulrunvld@gmail.com.

Beperkte plaats per cursus 
* Deelname geschiedt op eigen risico
* Bij afmelding geen restitutie mogelijk